Οι Πύλες της Φαντασίας: Ένα Ταξίδι μέσα από το Χρώμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου


Στο πλαίσιο του μαθήματος εικαστικών, εξερευνήσαμε το έργο καλλιτεχνών όπως ο Αλέξης Ακριθάκης, ο Keith Haring και η Hattie Stewart μαζί με τα παιδιά του σχολείου. Η ιδέα της ζωγραφικής μεταμόρφωσης των ξύλινων πορτών του παλαιού κτηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου έγινε πραγματικότητα. Με σεβασμό στον χώρο και στην ιστορία του κτηρίου, εμπνευστήκαμε από τις εσωτερικές τοιχογραφίες των παλαιών αρχοντικών και νεοκλασικών κτηρίων.

Δημιουργήσαμε χρωματικές συνθέσεις με βάση το φυτικό βασίλειο, καθιστώντας κάθε πόρτα μια μοναδική χρωματική αφήγηση που αντιπροσωπεύει τα παιδιά της αντίστοιχης αίθουσας. Έτσι, κάθε αίθουσα διδασκαλίας μετατράπηκε σε ένα είδος λουλουδιού ή άνθους, με κάθε ένα από αυτά να αντανακλά την ατομικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Τώρα, οι αίθουσες ξεχωρίζουν όχι μόνο από τα λουλούδια στις πόρτες τους, αλλά και από την προσωπικότητα που τις χαρακτηρίζει. Καθένα από αυτά τα χρωματικά επιμέρους έργα τέχνης αλληλεπιδρά με τον ψυχισμό των παιδιών και δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου η φαντασία είναι ελεύθερη και παρούσα σε κάθε γωνιά τους. Τα παιδιά γίνονται συμμετέχοντες σε αυτήν την διαδικασία της ζωγραφικής, αναπτύσσοντας έτσι τη δική τους καλλιτεχνική έκφραση και ενισχύοντας τη δέσμευσή τους στο σχολείο και την κοινότητα.

Γιώργος Πανταζής
​Εικαστικός














Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΝΕΑ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 20216